Qui sóc?

Sóc l’Olga, Palafrugellenca de Calella. Mare de dos. Llicenciada en Economia per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), amb un Màster Oficial en Economia per la Universitat de Barcelona (UB), i amb el Màster de Professorat de Secundària en l’especialitat d’Economia per la Universitat Internacional de La Rioja (UNIR). Autora de la biografia “Martí Jordi Frigola, alcalde republicà de Palafrugell”. Em podeu trobar al Linkedin.

Sóc Regidora delegada d’Hisenda i adjunta d’Edudació a l’Ajuntament de Palafrugell des de novembre de 2019.

A nivell professional m’he dedicat a l’exportació, formant part dels equips dels departaments d’exportació d’algunes empreses catalanes. Actualment però, sóc professora de secundària de matemàtiques. Des d’Octubre 2019, sóc regidora d’Hisenda i adjunta d’educació a l’Ajuntament de Palafrugell, per Esquerra Republicana, de la qual sóc militant.

El 2012 vaig aconseguir una beca ACC1Ó, l’Agència de Competitivitat de l’Empresa, per la Generalitat de Catalunya, que em va permetre viure i treballar un any a Silicon Valley (Califòrnia) ajudant en el procés d’internacionalització d’empreses catalanes als Estats Units. Anteriorment havia treballat al Departament d’Economia Aplicada de la UAB col·laborant amb professors amb alguns projectes sobre desenvolupament rural i política agrària per la Generalitat de Catalunya.

A nivell personal, fa anys que dedico el meu temps lliure a col·laborar amb associacions i iniciatives que defensen la llengua, cultura i també la independència de Catalunya; així com també participo en iniciatives per cuidar el medi ambient.

Sòcia de les següents entitats: Òmnium Cultural; del Centre Iríada per la defensa dels drets civils i polítics; Motards Independentistes; Fundació Josep Carreras contra la leucèmia; Metges del Món.

Sóc co-fundadora de les iniciatives “Americans For Catalonia” i “International Catalonia“, ambdós iniciades el 2012. També he sigut membre de ple dret de l’Assemblea Nacional Catalana des del Juny del 2012 fins al 2018, i he col·laborat amb la fundació d’assemblees exteriors (específicament la de Califòrnia); l’organització d’actes com les 125 rèpliques de les CatalanWay o Vies Catalanes al món; i he col·laborat amb l’equip de premsa internacional.

El 2012 i durant un any i mig, vaig ser editora de “Catalans al món, Silicon Valley“. El 2012 també vaig col·laborar amb l’equip d’estudis del Cercle Català de Negocis.

Des d’Octubre de 2013 col·laboro amb l’equip d’imatge i comunicació de l’Associació “Motards Independentistes“, i des d’octubre de 2016 fins al maig de 2019 n’he sigut la Presidenta.

Des de Novembre 2016 fins Març 2020, he sigut Secretària d’Organització i de la Dona d’ERC Palafrugell. Des de Març 2020 sóc la vice-presidenta de la secció local i segueixo com a Secretària de la Dona.

Els anys d’universitat vaig ser voluntària de la Fundació Autònoma Solidària, sobretot en el PIUNE, per donar ajut als estudiants amb necessitats especials (altrament dits, amb discapacitat).